Qui som?

L'equip està format per una sèrie de persones que tenen formació relacionada amb l'àmbit biològic, ambiental i econòmic. Hi ha una gran diversitat al grup, tots els membres són diversos, però els uneix un interès comú: estudiar els cetacis de la Costa Brava. 

Coneix aquí qui són i uneix-te a l'equip de voluntaris

Responsables

  • María Serrano

Biòloga especialitzada en medi marí. Sempre ha tingut un interès particular pel mar i tot el que hi habita. La seva passió sempre han sigut i són els grans vertebrats marins, en especial els cetacis. Durant els darrers anys, ha participat en diverses campanyes per Espanya i en l'àmbit Europeu, estudiant diferents espècies de cetacis i múltiples aspectes relacionats amb els mateixos. A més a més, ha realitzat diversos cursos de biologia, clínica i conservació de grans vertebrats marins i ha assistit a diferents congressos especialitzats en aquest grup d'animals  tant en l'àmbit nacional com en l' internacional.

 

  • Joan Daranas

Naturalista, il·lustrador i educador ambiental, cofundador de l'Entitat ACRES el 2001, amb la qual ha portat a terme més de 20 estudis de biodiversitat i gestió d'ecosistemes per a l'Administració i per empreses privades. Entre aquests estudis hi destaquen el de les aus marines de Palamós, l'inventari de la fauna vertebrada de municipis com Sant Feliu de Guíxols i Sabadell o l'estudi per justificar la implantació d'Agricultura Integrada a les Cinc Sènies de Mataró. Fora del territori català, ha portat a terme projectes de recuperació d'àrees afectades per activitat minera a diferents punts d'Andalusia i l'estudi tècnic per a la implantació de regadiu als campaments de refugiats sahrauís d'Algèria. Ha publicat nombrosos articles de divulgació i quaderns d'educació ambiental per ajuntaments, ha exercit de professor d'àrees com l'ornitologia, l'educació ambiental o la de tècnic de medi ambient, per diferents institucions certificades per la UAB i ha col·laborat activament amb diferents ONG entre 1993 i l'actualitat.


Els membres responsables de Xoca l'aleta estan molt agraïts i contents de poder col·laborar amb entitats que es dediquen a investigar aquests animals. Ara amb el projecte, Cetacis de la Costa Brava, s'obra una oportunitat per poder contribuir a la preservació dels diferents recursos naturals de la zona. 


Col·laboradors

Persones que col·laboren activament en el projecte.

  • Sergio Mansillas

A Madrid, navegar és utopia, però els somnis hi són per fer-los realitat. Després de passar per diversos camps dins de l'estudi i la gestió del medi ambient com els sistemes d'informació geogràfica, la teledetecció, l'assessoria i l'avaluació d'impacte ambiental, els sistemes de gestió o desenvolupament d'estudis socials sobre percepció ambiental, es disposa a col·laborar amb il·lusió al projecte XOCA L’ALETA amb la finalitat de poder conèixer més a fons els problemes que podem trobar entre la interacció de les pesqueries de la Costa Brava, i la conservació òptima de les poblacions de cetacis que n'habiten les seves aigües. Hi ha moltes preguntes a l'aire que espera respondre amb aquest estudi.


  • Elisabeth Salvador

Ambientòloga. Des de ben petita he tingut contacte i connexió amb el mar. Vaig néixer i visc a Palamós. Tenir el mar al costat de casa, sortir a navegar amb el meu pare, i passar els estius a una barraca familiar antiga de pescadors a la Cala S’Alguer m’han permès gaudir i descobrir la meva passió pel medi marí. He confirmat la meva passió realitzant cursos de busseig i d’albirament de cetacis a la Costa Brava.